Hoofdkussens

Wanneer moet ik een nieuw hoofdkussen kopen?

Verandert u van matras? Dan is het sowieso raadzaam te kijken of uw hoofdkussen hier nog wel bij aansluit. Een goede stelregel is: hoe zachter het matras, hoe dunner het kussen. De levensduur van een hoofdkussen is in grote mate afhankelijk van het materiaal. Van een synthetisch kussen kunt u 2 tot 4 jaar plezier hebben, latex of dons gaat gemiddeld 4 tot 5 jaar mee, en een kussen met veren ongeveer 5 tot 6 jaar. Uiteraard zijn dit slechts indicaties, en houd dus goed in de gaten of uw kussen nog wel goed dienst doet.

Het belang van een goed hoofdkussen

Natuurlijk is een matras van goede kwaliteit belangrijk voor een goede nachtrust, maar onderschat ook niet het belang van een hoofdkussen. Tijdig een nieuw hoofdkussen kopen is uitermate belangrijk. Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat uw hoofd tijdens het slapen min of meer in een rechte lijn ligt met uw ruggengraat. Kijk er dan ook goed naar hoe ver uw hoofd naar achteren of opzij doorbuigt tijdens het slapen, en baseer daar de dikte van uw hoofdkussen op. Hoe verder het doorbuigen, hoe dikker het kussen.

Hoofdkussen kopen voor een specifiek type slaper

Wellicht heeft u hier nog nooit over nagedacht, maar een zijslaper heeft behoefte aan een ander type hoofdkussen dan bijvoorbeeld een buikslaper of een rugslaper, en dus zal deze een ander type hoofdkussen kopen dat het best bij de slaap positie aansluit. Rugslapers doen er doorgaans verstandig aan een dunner exemplaar aan te schaffen, en zijslapers kunnen beter een dikker hoofdkussen kopen. Voor buikslapers adviseren wij een zeer dun kussen zodat de ademhaling het minst belemmerd wordt. Ook is de vormbaarheid van het hoofdkussen zeer belangrijk in het maken van uw keuze. Gaat u een hoofdkussen kopen, denk er dan ook zeker over na of hij een stevig of een makkelijker vormbaar hoofdkussen wilt. U kunt kiezen uit 3 verschillende mate van hardheid: zacht, medium en stevig.

Ergonomisch hoofdkussen kopen

Een ergonomisch hoofdkussen geeft u maximaal comfort, en zorgt voor een perfecte ondersteuning van hoofd en nek. Wanneer de keuze valt op een ergonomisch hoofdkussen dan is een goede nachtrust gegarandeerd.

Een nieuw hoofdkussen kopen bij Matrascenter

Ook een hoofdkussen kopen is mogelijk in onze webshop. Bent u toch ook aan het rondkijken voor een nieuw matras of wellicht een nieuwe lattenbodem, vergeet dan ook niet te kijken of uw hoofdkussen misschien niet aan vervanging toe is. Voor alle bestellingen geldt gratis verzending, gratis retour zending, en u kunt ook voor uw hoofdkussen gebruik maken van onze 30 dagen niet goed geld terug garantie.

Vragen? Bel ons: 024 - 2022 439