Donzen dekbed

Waarom een donzen dekbed?

Kort gezegd: niets houdt warmte zo goed vast als een donzen dekbed. In de meeste gevallen is het echter zo dat een donzen dekbed niet uitsluitend uit dons bestaat maar uit zowel dons als veertjes. Veren zijn platter en zwaarder dan dons. Hoe de verhouding is tussen dons en veertjes vindt u per product terug bij de specificaties. Tevens vindt u bij de product specificaties terug of het ganzen- of eendendons betreft. Een donzen dekbed kopen dient u immers zo optimaal geïnformeerd mogelijk te doen.

Waarom niet een donzen dekbed kopen

Vindt u het prettig om regelmatig uw dekbed te reinigen, dan is het raadzaam te kiezen voor een dekbed met synthetische vulling. Deze kunnen namelijk in de wasmachine op 60 graden gewassen worden. Heeft u een stof allergie? Ook dan is het aan te raden niet voor dons te kiezen. Gelden geen van deze dingen, dan kan een donzen dekbed kopen de juiste keuze voor u zijn. Bij het maken van deze afwegingen staan wij u graag bij, dus neem met vragen zeker contact op met onze helpdesk.

Donzen dekbed onderhoud

Een donzen dekbed kunt u niet in de wasmachine doen, maar dient u naar de stomerij te brengen. Dat kan een reden zijn waarom een donzen dekbed kopen voor u geen optie is. Neem dit dus ook zeker mee in uw beslissingsvormingsproces. Wat u wel kunt doen, en wat aangeraden wordt is uw donzen dekbed regelmatig te luchten en het dons los te kloppen. Dit moet u echter niet te hardhandig doen, want dit kan het tijk beschadigen en de donsdichtheid verminderen. Let tijdens het luchten ook op vochtigheid en felle zon, beide kunnen een nadelig effect hebben op de elasticiteit van het dons. Om deze reden is ook OP uw donzen dekbed liggen een minder goed idee. Een donzen dekbed heeft zeker voordelen, maar een donzen dekbed kopen dient een weloverwogen beslissing te zijn.

Verschillende comfort klassen

Om het voor u overzichtelijk te houden hebben wij al onze dekbedden (en matrassen) onderverdeeld in verschillende comfortklassen. Op die manier kunt u eenvoudig een donzen dekbed kopen dat voldoet aan uw eisen.

Donzen dekbed kopen bij Matrascenter.nl

Bij Matrascenter kunt u voor veel meer terecht dan alleen matrassen. Ook voor uw nieuwe dekbedden, hoofdkussens, lattenbodems of zelfs complete boxsprings bent u bij ons aan het juiste adres. Een donzen dekbed kopen kan dus ook gewoon bij Matrascenter.nl. Voor alle bestellingen geldt dat deze gratis worden verzonden, en dat u deze gratis kunt retourneren. Profiteer vandaag nog van onze 30 dagen niet goed geld terug garantie!

Vragen? Bel ons: 024 - 2022 439